Neboli „Jak sledovat poštovní zásilku on-line?“

Čekám na zásilku a vím, že už určitě opustila brány e-shopu. Čekám dál a pořád nic. Sakraaa, už bych tak rád testnul tu funkcemi nadupanou lyžarskou bundu v sobotu přímo na svahu, ale vypadá to, že dřív obrostu mechem a budu lyžovat v něm. Naběhnu nedočkavě na poštu a chválím ohavný pulovr, do kterého je nastřelená nerudná úřednice za přepážkou. Cvrlikavě odcupitá ocheckovat situaci a já zjišťuju, že ten zatracenej balík s tou zatracenou bundou na té zatracené poště leží už dva dny! Jak je tohle ksakru možný?!! Jednoduše – strejda balíkář prostě nešoupl výzvu k vyzvednutí do schránky.
Ale okay, i Česká pošta se pokroku zuby nehty nebrání, takže už nějakou dobu nabízí sledování zásilek online. Jak na to?
Když si objednáte balík/zásilku, požádejte o sdělení čísla zásilky. Hromada e-shopů to dělá už automaticky (díky, chlapi!) Na https://www.postaonline.cz/trackandtrace můžete zjistit, je-li vaše zásilka na vaší poště nebo se courá ještě někde na cestě. Stačí jen zadat číslo zásilky (najdete např. na podacím lístku – kolonka Podací číslo – například BX0455685561X).
posta-online
Tak ať se vám zásilky netoulaj…
IT poradenství srozumitelně, s úsměvem kitner.cz